середа, 01 жовтня 2008 20:13

Рудоволосих назвали орангутангами

До зоопарку австралійського міста Аделаїда рудих відвідувачів віднині пускають безкоштовно. Акцію приурочили до дня народження орангутанга Пусунга. Він геть рудий.

Над входом у зоопарк напис: "Усім "орангам" вхід вільний". "Оранга" — це скорочена назва орангутангів. Також так на сленгу називають рудих, інколи — не надто привабливих людей.

Деякі рудоволосі відвідувачі образилися на таке ототожнення. Вони звернулися до суду, аби акцію зупинили. Однак в адміністрації пояснюють, що нікого не хотіли образити. Орангутангів порівняли з рудоволосими людьми не через зовнішню непривабливість, а тому, що кількість тих і інших зменшується. Особи з рудим волоссям становлять 2% населення світу. Цей показник щороку зменшується.

У зоопарку також наголошують: акція не лише для природних рудих, а й людей у перуках. Попри невдоволення відвідувачів вхід для "орангів" буде безкоштовним два тижні.

Через вирубку лісів та пожежі орангутанги майже зникли в дикій природі. Торік в Австралії захисники тварин розпочали безпрецедентну акцію. Бездітним сім"ям  пропонували всиновити осиротілих молодих орангутангів. Їх можна навчити одягатися та чистити зуби. Адже ці примати — найрозумніші після людини.

Зараз ви читаєте новину «Рудоволосих назвали орангутангами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі