четвер, 28 серпня 2008 19:48

Роузі Суейл-Поуп за п"ять років обійшла весь світ

  Британці Роузі Суейл-Поуп під час подорожі часто доводилося ночувати в полі. Дві зими вона провела в Сибіру
Британці Роузі Суейл-Поуп під час подорожі часто доводилося ночувати в полі. Дві зими вона провела в Сибіру

61-річна Роузі Суейл-Поуп із британського міста Тенбі за п"ять років пішки обійшла весь світ. Пройшла 32 тис. км. Повернулася додому на милицях.

Здійснити кругосвітню подорож Роузі вирішила в пам"ять про чоловіка Клайва. Він помер п"ять років тому від раку простати.

— Ця подорож народилася із болі та суму, а згодом перетворилася на радість і щастя, — каже Роузі.

Жінка мандрувала із невеличким візком. Там лежав намет, їжа, необхідне знаряддя й теплий одяг. Роузі намагалася зупинятися неподалік великих доріг. Майже завжди ночувала в наметі.

— Кого я тільки не зустрічала — ведмедів, злочинців, простих цікавих, — розповідає мандрівниця. — Бувало, що мене запрошували переночувати. Я погоджувалася тільки кілька разів, коли було найхолодніше.

Пенсіонерка згадує дві зими в Сибіру. Кілька разів довелося ночувати у наметі в полі. Через це вона двічі хворіла на запалення легенів. Жінка також потрапляла під колеса, ламала ребра та калічила ноги.

— Я мусила довести справу до кінця, — каже Роузі. — Тому доволі повільно, але впевнено рухалася далі.

Суейл-Поуп пройшла Європу, побувала в Америці. Звідти пішки йшла до Канади.

Повернувшись до Великої Британії, Роузі лягла в лікарню. За кілька днів вирішила, що повертатиметься до рідного міста. Там на неї чекають діти й онуки.

— Я пишаюся нею, — каже 39-річний син Джеймс. — Вона фантастична жінка.

Зараз ви читаєте новину «Роузі Суейл-Поуп за п"ять років обійшла весь світ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі