вівторок, 13 березня 2007 17:42

Росіяни встановили рекорд неявки на вибори

У 14 із 86 суб"єктів Російської Федерації в неділю відбулися вибори до регіональних парламентів. Участь у них взяли 14 партій. Найбільший успіх передбачали пропрезидентській партії "Единая Россия". Прогнози справдилися.

Вибори проходили за новим законом, який встановив 7-відсотковий прохідний бар"єр. Особливістю також було ще й те, що з бюлетенів прибрали рядок "Проти всіх".

У Верх-Ісетському окрузі Свердловської області вибори визнали такими, що відбулися, хоча участь у них взяли 0,67% виборців. Таким чином жителі округу встановили рекорд неявки на вибори в Росії. Загалом по регіонах голосувати прийшло 39% росіян.

Космонавт Михайло Тюрін, 47 років, свій вибір робив із космічного корабля. Закритим каналом зв"язку йому дозволили повідомити довіреній особі в центрі управління польотами за кого голосувати. Потім ця особа заповнила бюлетень й опустила в урну.

Російські політологи вже назвали волевиявлення росіян у неділю репетицією виборів до Держдуми, які призначені на 2 грудня. За прогнозами, до вищого законодавчого органу РФ мають шанси увійти обидві пропрезидентські партії "Единая Россия" та "Справедливая Россия", комуністи та ЛДПР, яку очолює 60-річний Володимир Жириновський.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни встановили рекорд неявки на вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі