четвер, 13 вересня 2007 17:10

Росіяни випробували найпотужнішу бомбу

Російські вчені створили та випробували найпотужнішу в світі вакуумну бомбу. Місце тестування не розголошують.

— Тестові результати показали, що бомба за своїми можливостями та ефективністю прирівнюється до ядерної. Однак хочу особливо підкреслити — вона не забруднює навколишнього середовища, — повідомив представник збройних сил Росії Олександр Рукшин. — Крім цього, бомба вийшла дешевою.

Нова вакуумна авіабомба дозволить замінити ядерні заряди малої потужності, що раніше були на озброєнні в армії. Вона не порушує жодного міжнародного договору, наголошують у міністерстві оборони РФ.

Раніше найпотужніша бомба належала американським військовим. Її випробували 2003 року і назвали "мамою всіх бомб". У відповідь на це російські розробники назвали свою "татом усіх бомб". Маса російського снаряду вдвічі менша за американську. Однак його потужність більша в чотири рази, а загальна площа дії — у 20 разів.

— Нова бомба дасть можливість упевнитися у безпеці держави й водночас протистояти міжнародному тероризму в будь-якій обстановці та в будь-якому регіоні, — сказав Рукшин.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни випробували найпотужнішу бомбу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі