понеділок, 04 червня 2007 17:33

Росіян та кавказців міліція розбороняла шість годин

У місті Ставрополь росіяни побилися з кавказцями. Конфлікт почався через охоронця казино — інгуша за національністю та відвідувача закладу — росіянина. Останній привів 15 товаришів, які побили охоронця. Кавказці виступили на його захист. Призначили бійку. На неї прийшло від трьох до чотирьох сотень молодих людей з ножами, кастетами та вогнепальною зброєю.

Жителі району, де вона відбувалася, викликали правоохоронців. Спочатку приїхала одна патрульна машина. Однак її просто розгромили на місці. Перелякані міліціонери подалися за підкріпленням.

Прибули майже всі ставропольські правоохоронці. Вони оточили район. Проте розігнати молодиків не вдалося. Почалася стрілянина та різанина.

Загинув студент Ставропольського університету чеченець Гілані Атаєв. Кажуть, хлопець був із заможної та впливової родини. Ще один чеченець, Заурбек Ахматов, у критичному стані. Усього до шпиталів потрапило кілька десятків людей.

Через день після інциденту неподалік знайшли два тіла. Хлопцям було 21 та 19 років. Представник міліції міста запевнив, що ці вбивства не мають відношення до бійки та міжнаціональної ворожнечі.

Зараз у Ставрополі запровадили надзвичайний стан. Усі ресторани, кафе, бари закриваються о 21.00. На вулицях побільшало правоохоронців. У гостей міста перевіряють документи.

Місцеві розповідають, що такі бійки були постійно. Однак до зброї не доходило.

Торік у серпні у місті Кондопога, що в Карелії, також сталася велика бійка між місцевими та кавказцями. Тоді загинуло двоє чоловіків і ще шестеро потрапили до лікарень. У місті почалися масові безпорядки. Росіяни громили кіоски та магазини, які належали кавказцям.

Зараз ви читаєте новину «Росіян та кавказців міліція розбороняла шість годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі