понеділок, 12 листопада 2007 17:39

Росіян до Британії пускатимуть за відбитками пальців

Щоб отримати візу до Великої Британії, росіяни повинні надати біометричні дані. До них належать електронний набір відбитків пальців та цифрові фотографії. Минулого четверга таку систему отримання британських віз для російських громадян презентував у Москві британський посол.

Аби відсканувати відбитки та зробити фото, кожен громадянин Росії, зокрема й діти віком від 5 років, повинен прийти до посольства Великої Британії в Москві. Збиратимуть інформацію безкоштовно.

У британській дипломатичній місії говорять: введення біометричних віз спрямоване на боротьбу з міжнародним тероризмом та злочинністю. Адже за особистими даними можна буде отримати достовірну інформацію про кожного заявника. Британці запевняють, що це значно полегшить процес видачі довгострокових віз терміном  до 5 років.

Туроператори вважають, що через нововведення російських туристів у Британії зменшиться на 30–40%. Жителі регіонів навряд чи схочуть витрачати додаткові кошти на поїздки до Москви, щоб зробити відбитки пальців.

Торік у Великій Британії побували 61 тис. російських туристів, а за перше півріччя цьогоріч — 36.

Зараз ви читаєте новину «Росіян до Британії пускатимуть за відбитками пальців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі