четвер, 12 червня 2008 19:05

Росія знищить хімічну зброю біля нашого кордону

Росія знищуватиме хімічну зброю за 70 км від кордону з Україною. На заводі в місті Почеп Брянської області до 2012 року ліквідує майже 20 тис. т хімікатів.

Міністерство закордонних справ України двічі надсилало російським колегам запит щодо будівництва заводу.

— Українській стороні надзвичайно важливо дізнатися, який саме завод і за якими технологіями будують неподалік кордону, — заявили в МЗС України. — Це потрібно для того, щоб визначитися, яких заходів контролю екологічної безпеки слід вжити.

У Міністерстві закордонних справ Росії кажуть, тривоги українського МЗС є надуманими. Зазначають, що ще 2004-го українській стороні направили ноту з поясненням про призначення об"єкта, що споруджується поблизу Почепа. Наступного року направили ще одну ноту щодо заходів безпеки на об"єкті.

1997 року Росія підписала Конвенцію про заборону хімічної зброї й зобов"язалася до 2012-го знищити всі запаси хімічних речовин — 40 тис. т. На даний момент ліквідовано майже чверть хімікатів.

Зараз ви читаєте новину «Росія знищить хімічну зброю біля нашого кордону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі