вівторок, 19 серпня 2008 16:56

Росія та Грузія обмінялися військовополоненими

19 серпня Росія та Грузія почали обмін військовополоненими. У грузинському селі Ігоєті Горійського району російська сторона передала 15 бранців, а отримала п"ятьох.

Планували, що обмін проведуть на день раніше. Однак грузини не погодилися на умови росіян. У генштабі РФ заявили, що видадуть таку ж кількість полонених, що й отримають. У Тбілісі заперечили, адже бранців-грузинів значно більше.

За добу узгодили нові умови. Полонених обміняють за принципом "усі на всіх".

У понеділок в Ігоєті стояли військові загони обох сторін, а також карети швидкої допомоги. Багатьох полонених виносили на носилках. Серед бранців-росіян були пілоти Ігор Зінов та В"ячеслав Малков. Їхній літак збили минулого тижня над Горі. Льотчики катапультувалися й отримали незначні опіки й переломи. Обох лікували у шпиталі грузинського міста Гудушаурі. Військові запевняли, що не бомбили Горі, а проводили розвідку.

Полонені грузини отримували медичну допомогу в російському Владикавказі та столиці Південної Осетії Цхінвалі. У міноборони Росії кажуть, що їх забезпечували триразовим харчуванням і дозволяли спілкуватися з родичами по телефону.

Зараз ви читаєте новину «Росія та Грузія обмінялися військовополоненими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі