вівторок, 12 серпня 2008 17:54

"Росія перегинає палицю. Це ті ж граблі, що й в Афгані та Чечні"

Автор: фото: REUTERS/Гліб Гараніч
  Грузини читають списки загиблих та поранених у шпиталі Горі. Місто зазнало три бомбардування російської авіації
Грузини читають списки загиблих та поранених у шпиталі Горі. Місто зазнало три бомбардування російської авіації

"Дзвонили до Сенакі (місто на заході Грузії. — "ГПУ"). Після бомбардування там — жах. Багато трупів на вулицях, багато будівель зруйновані до фундаменту. Усі тіла звезли в одне місце, однак чомусь не ховають. Зараз місто зайняли російські частини. А це за  250 кілометрів від Цхінвалі. При цьому російські ЗМІ повідомляють, що їхні війська із Сенакі вже пішли.

У Тбілісі — театр абсурду. До міста рухаються танки. Також приїжджають важливі шишки всіх мастей і країн. А так усе тихо. На Сабуртадо (район Тбілісі. — "ГПУ") співають цикади".

ЖЖ-юзер herectus

"Розбомбили Поті, Сенакі, Зугдіді. Ми в Батумі. Світло відрубали, страшно. Удалині видно, як над містом літають винищувачі. Мобільного зв"язку немає, телевізор не працює".

ЖЖ-юзер kuzen_konduktor


"У Тбілісі у всьому, що стосується транспорту, торгівлі, світла, газу, все нормально. Однак убивають скляні, застиглі від тривоги жіночі очі, молоді та літні. Кілька годин тому зустріла майже сивого хлопчика-резервіста. Мати його за руку вела".

ЖЖ-юзер obwohl


"Сьогодні через Рокський тунель (розділяє Північну і Південну Осетію. — "ГПУ") до Грузії пройшла неймовірна кількість танків та військової техніки з Росії. Люди поводяться мужньо, співають. Паніки у Тбілісі немає, усі державні органи працюють без збоїв. Нічого, друзі, ми відстоїмо Грузію, і все буде краще, ніж було!"

ЖЖ-юзер ketab


"Грузини сподіваються, що Захід втрутиться. Але надії безглузді, ніхто їм не допоможе. І доки вони не зрозуміють, що слід змиритися, щодня гинутиме багато людей. Вони — самовбивці. Готується вторгнення. Краще їм видати Саакашвілі росіянам і капітулювати. Вони — вороги, і отримуватимуть по заслугах, доки не виконають нашу волю".

ЖЖ-юзер dimantrump


"Війна почалася ще три місяці тому. Я була на похороні двох 19-річних хлопців, яких застрелили російські миротворці на кордоні з Осетією".

Nino_K

"Зараз російська авіація бомбить Зугдіді. Там немає жодної бази, жодного військового, навіщо вони це роблять? Над країною вже здійснили 40 авіанальотів. Росія перегинає палицю. Це ті ж граблі, що й в Афгані та Чечні. Їхній мандат миротворців закінчується восени, що вони збираються потім робити?"

reflect41


"План, який разом створили у Сухумі абхазькі та російські військові, називається "Подвійний удар". Його мета — захват верхньої частини Кодорської ущелини, що під контролем Грузії, а також подальша анексія країни аж до Кутаїсі. Про це мені розповів знайомий, високопоставлений абхазький військовий. Він не хоче кровопролиття.

В операції братимуть участь абхазькі силовики за спинами 9 тисяч російських "миротворців", чеченські загони Кадирова, бойовики з Північного Кавказу, кілька сотень козаків із півдня Росії. Задіють авіацію, флот, артилерію, танки".

ЖЖ-юзер cyxymu


"Ніякого міжнародного права давно не існує. Є тільки право сили. Є тільки ті чи інші прецеденти, на які сторони міжнародних конфліктів посилаються, коли їм вигідно. Або мовчать, коли прецедент ілюструє їхню неправоту.

Кому можна, а кому не можна? Можна всім, якщо вистачить сили. І всім не можна, якщо це не в інтересах нашої країни. Якби я керував країною, у відповідь на авантюру Саакашвілі окупував би Абхазію".

Едуард Лимонов, російський політик і письменник, 65 років

Зараз ви читаєте новину «"Росія перегинає палицю. Це ті ж граблі, що й в Афгані та Чечні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі