понеділок, 18 серпня 2008 18:45

Росія не поспішає виводити війська

Уранці 18 серпня президент Росії Дмитро Медведєв віддав наказ виводити війська з території Південної Осетії. Колони військових машин почали рухатися від столиці автономії Цхінвалі в напрямку до російського Владикавказа.

Утім, на території Грузії залишається 58-ма армія. У підписаному президентами Саакашвілі та Медведєвим плані врегулювання кризи не зазначені конкретні терміни виводу військ.

На Заході переконані, що уряд Путіна не поспішатиме.

— Росія гальмуватиме виведення військ, — заявляє міністр оборони США Роберт ґейтс. — Ми повинні тиснути на них. Інакше Росія не виконає підписаної угоди.

Кремль запевняє, що в грузинському місті Горі російських військових немає. "Миротворці" нібито дислокуються на базах неподалік Горі, та в місто не заходять. Грузинська ж сторона заперечує цю інформацію та додає: в навколишніх селах стоять танкові батальйони, а російська авіація завдає поодиноких ударів у різних регіонах Грузії.

На вихідні в Горі ввійшла перша колона гуманітарної допомоги Організації Об"єднаних Націй. Комісари ООН повідомляють, що в місті пограбовані магазини, склади, квартири.

Зараз ви читаєте новину «Росія не поспішає виводити війська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі