Ексклюзиви
вівторок, 31 липня 2007 18:50

Російську правозахисницю відправили до психлікарні

48-річна росіянка Лариса Арап із Мурманська місяць тому написала в спеціальний випуск газети "Марш незгідних" статтю під назвою "Дурдом". У ній учасниця Об"єднаного громадянського фронту під проводом опозиціонера Гаррі Каспарова розповіла, як лікують дітей в обласній психіатричній лікарні.

Розповідь базувалася на свідченнях самих дітей та їхніх батьків. У статті говорилося, що в роботі з пацієнтами персонал лікарні часто застосовує насилля. Зокрема використовують електрошок.

Стаття наробила багато галасу. Інші журналісти провели власні розслідування, і факти, які привела Арап, підтвердилися.

Через деякий час після виходу статті Арап звернулася до лікарні за медичним висновком про судимість. Воно було їй потрібне, щоб поновити водійські права. Лікар-психіатр упізнала в жінці автора статті й викликала міліцію. Сказала, що Лариса Арап — божевільна.

Днями журналістці-опозиціонерці призначили примусове лікування в тій самій обласній психлікарні. Їй почали вводити психотропні препарати.

— Таке може статися, якщо піти проти інтересів будь-якої влади — місцевого відділення Газпрому, міліції, медичної мафії, — говорить лідер Об"єднаного громадянського фронту Гаррі Каспаров, 44 роки. — Атакувати інтереси місцевих бюрократів — шалений ризик. Вони не зупиняться ні перед чим, щоб помститися.

Керівник управління охорони здоров"я Мурманська заявив, що не має наміру втручатися в ситуацію. Лариса Арап на знак протесту почала голодувати.

Зараз ви читаєте новину «Російську правозахисницю відправили до психлікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути