пʼятниця, 09 грудня 2011 00:15

Російським морякам наказали голосувати за партію Путіна

Майже тисячу мітингувальників затримали цього тижня російські поліцейські у столиці Москва під час протестів після виборів до парламенту. За результатами голосування, правляча "Єдина Росія" отримає більшість. Опозиційні партії до Держдуми не потрапили. У понеділок на вулиці Москви вийшли шість тисяч росіян, обурених фальсифікаціями.

Деяких лідерів протестів, зокрема інтернет-блогера Олексія Навального та лідера руху "Солідарність" Іллю Яшина, засудили до 15 діб арешту. Поліцейські били мітингувальників і заломлювали їм руки.

У неділю під час голосування спостерігачів від опозиції виводили з виборчих дільниць поліцейські. В урни вкидали заготовані пачки бюлетенів із позначкою напроти "Єдиної Росії". По всій країні відбувалися "каруселі", коли люди з відкріпними талонами їздили й голосували на кількох дільницях. Майже 100% голосів за "Єдину Росію" віддали у лікарнях, диспансерах для психічнохворих, пологових і будинках для літніх людей.

"У подруги батько 40 днів як помер, а мати виявила, що він кілька  днів тому і відкріпний отримав, і вже проголосував", — пише один із блогерів.

Більшість викривальних матеріалів про фальсифікації на користь "єдиноросів" розміщували у соціальній мережі "Живий Журнал". Наприклад, під час оголошення проміжних результатів блогери помітили, що по деяких регіонах проголосували до 140% виборців. Така кількість виходила, якщо додати голоси за окремі партії.

Рустем Адагамов у своєму "ЖЖ" оприлюднив телефонограму керівництва Сахалінського морського пароплавства, де вимагали забезпечити 100-відсоткову явку моряків на дільниці й не менш як 85% голосів "по шостому пункту бюлетеня", тобто за "Єдину Росію".

Провладні хакери атакували "ЖЖ" протягом тижня. Заклики виходити на вулиці поширюють також у мережі "Фейсбук". Завтра, 10 грудня, має відбутися ще одна загальноросійська акція протесту.

Попри порушення, "Єдина Росія" набрала 49% голосів. Це на 15% менше, ніж на попередніх виборах. Вона втратила конституційну більшість.

Зараз ви читаєте новину «Російським морякам наказали голосувати за партію Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі