понеділок, 14 травня 2007 18:42

Російський злочинець удавав американського мандрівника

Понад 8 тис. км території своєї країни зміг подолати російський злочинець 23-річний Рустам Джумалієв із селища Хасан Приморського краю. Без документів і грошей чоловік подорожував, видаючи себе за американця таїландського походження.

Розмовляв лише англійською. Носив жовту куртку і бандану. Казав усім, що намагається потрапити до Книги рекордів Гіннеса — пройти від Владивостока до Мурманська без грошей і документів. Росіяни вірили Джумалієву, годували його і залишали на ніч.

Він же називався Ламаром Лертвартраканом. Стверджував, що працює діджеєм, тому безкоштовно проходив на багато дискотек, де інколи крутив музику.

За час подорожей "американця" про нього дізналися ЗМІ. Газетам і телебаченню він без остраху давав інтерв"ю. Не боявся, що його впізнають. Одному з видань розповів, що здивований, наскільки багато спиртного вживають росіяни.

— Ніколи не бачив нічого подібного, — запевняв Джумалієв.

Затримали чоловіка в Мурманську поблизу одного з університетів. Міліціонерам поведінка чоловіка здалася підозрілою, і вони почали ставити запитання. Оскільки той відповідав англійською, запросили на допомогу перекладача.

На допиті у відділку Джумалієв почав говорити російською. Зізнався, що був умовно засуджений за пограбування і порушив підписку про невиїзд. Чоловік казав, що вдавав американця, бо до іноземців росіяни ставляться краще.

Зараз ви читаєте новину «Російський злочинець удавав американського мандрівника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі