пʼятниця, 18 жовтня 2019 00:15

Родина дев'ять років прожила під землею

У Нідерландах поліція знайшла родину, яка дев'ять років прожила під землею на фермі в селі Рьойнервольд. Батько з шістьма дітьми хотіли врятуватися від кінця світу. Їх знайшли, коли старший син утік і попросив допомоги в найближчому барі.

— Хлопець забіг і швидко випив п'ять пляшок пива, — говорить власник бару Кріс Вестербрік. — Тоді почав розповідати про батька, братів із сестрами і підвал. Сказав, що не хоче ­більше так жити. Він забігав і раніше кілька разів. Поводився дивно. Одного разу зайшов, ­постояв і пішов геть. Ми звернули на нього увагу, бо тут усі всіх знають. А хлопчина мав дуже запущену бороду, брудне волосся. На ньому було якесь лахміття. Доки ми чекали поліцію, запитав, чи я колись був у школі. Ніхто з його братів і сестер туди не ходили.

Бармен викликав поліцію. Ті знайшли схований вхід у підвал під сервантом у вітальні. Там були 58-річний чоловік і п'ятеро його дітей. Він відмовився виходити чи розмовляти з правоохоронцями. Його довелося заарештувати.

— Чоловік лежав у ліжку, — каже поліцейський Морі Хенке. — Не виглядав розгубленим. Заперечував, що він батько цих дітей. Наймолодшій — 18 років. Молодші не підозрювали, що ще десь є живі люди, крім них.

У поліції кажуть, що мати похована десь на території ферми. Дітей батьки офіційно не реєстрували. Усі вікна на фермі забиті дош­ками. Родина вирощувала овочі. Тримала курей, гусей і козу.

— Час від часу ми бачили старшого чоловіка на подвір'ї, — каже сусідка Хелена Ронксдоттер. — Але він кричав, якщо підходили близько до його огорожі. Часом виглядав когось у бінокль. Ми були впевнені, що мешкає один. Нікого з дітей не бачили. Я живу за кілька сотень метрів, але ні про що не підозрювала. Ферму від села закривають дерева. Потрапити туди можна лише через місток і постійно зачинені ­ворота.

Родину перевезли до реабілітаційного цент­ру. Оглядають лікарі. Спеціалісти перевірять, чи повертатися на ферму безпечно.

— Якщо ні в кого не буде зауважень, людям дозволять повернутися, — продовжує Хенке. — Ми не можемо заборонити їм жити так, як комфортно для них. Молодші хочуть увесь час сидіти в темному приміщенні. Питання є лише до батька.

Зараз ви читаєте новину «Родина дев'ять років прожила під землею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі