середа, 21 лютого 2007 16:06

Роботодавці перевірятимуть росіян на детекторі брехні

Депутати Московської міської думи планують запровадити перевірку працівників на детекторі брехні. Зараз вони працюють над новим законопроектом, в якому пропишуть правила застосування пристрою. До робочої групи включили кількох спеціалістів з ФСБ.

Передбачається, що детектор використовуватимуть як на державних, так і на приватних підприємствах. Сама процедура буде добровільною. Конституції країни не суперечитиме.

Нині в Росії подібну процедуру проходять усі, хто влаштовується до спецслужб.

За кордоном працівників на детекторі брехні перевіряють уже давно. Особливо працедавців цікавить, наскільки правдиві відомості надає людина про освіту та досвід роботи. Також дивляться на результати під час блоку питань про сімейний стан, дітей, родину, захоплення.

В Україні застосовувати детектори брехні для держслужбовців запропонував мер Києва Леонід Черновецький. Він запевнив, що братиме на роботу людину з будь-яким минулим, якщо вона пройде перевірку.

Першим пройти тест перед призначенням на посаду секретаря Київради погодився Олесь Довгий.

Зараз ви читаєте новину «Роботодавці перевірятимуть росіян на детекторі брехні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі