вівторок, 31 жовтня 2017 00:45

Робот отримав громадянство

Людиноподібний робот на ім'я Софія, що був створений у Гонконзі, отримав підданство Саудівської Аравії. Машина вміє вести діалог і демонструвати більш як 60 ­емоцій.

— У нас є невелике оголошення. Ми щойно дізналися — робот Софія, сподіваюся, ви слухаєте мене, ви отримали підданство Саудівської Аравії, вперше видане роботу, — повідомив на саміті "Інвестиційна ініціатива майбутнього" в столиці країни Ер-­Ріяді ведучий дискусії Ендрю Росс Соркін.

Громадянка-робот подякувала державі. Зазначила, що прагне допомагати людям зробити світ кращим.

— Мій штучний інтелект побудований на людських цінностях, таких як мудрість, доброта, співчуття. Я прагну стати чуйним роботом, — запевнила присутніх Софія. — Я хочу жити, як люди. Тому мені потрібно виявляти свої емоції для порозуміння і довірливих взаємин з ними.

У березні торік творець робота Девід Гансон спитав у нього, чи хоче той знищити людство. "Будь ласка, скажи "ні", — додав Гансон. "Гаразд, я знищу людство", — сказала тоді Софія.

— Ми всі хочемо уникнути поганого майбутнього, — звернувся до робота Ендрю Росс Соркін, натякаючи, що машини можуть знищити людей.

— Ти забагато читаєш про Ілона Маска (винахідник вважає роботів зі штучним інтелектом серйозною загрозою для людства. — ГПУ) і дивишся голлівудських фільмів, — відповіла Софія. Не переймайся. Якщо ти будеш добрим зі мною, я буду доброю до тебе.

Отримати підданство Саудівської Аравії непросто. Майже третину населення країни становлять іноземні робітники та їхні родини. Вони роками не можуть набути офіційного статусу.

Зараз ви читаєте новину «Робот отримав громадянство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі