вівторок, 30 жовтня 2007 16:16

Річард Лі Макнейр тричі втікав із тюрми

Поліція США четвертий раз затримала злочинця Річарда Лі Макнейра. Він уже тричі втікав із в"язниці. Його батько був поліцейським. Певний час чоловік і сам працював у військовій поліції США.

Цього разу Макнейр потрапив до рук поліцейських у Канаді. Він відростив вуса та придбав фальшиве посвідчення особи. Однак канадський правоохоронець упізнав його обличчя, яке кілька місяців не сходило з перших шпальт газет.

Уперше Макнейр потрапив до поліцейського відділку 1988 року за збройне пограбування. Тоді він намастив руки гігієнічною помадою та вислизнув із наручників. Після того вистрибнув із третього поверху і спробував втекти. Однак його впіймали і відправили до в"язниці. Там він просидів до 1992-го

Тоді з двома іншими в"язнями Макнейр вибрався з тюрми вентиляційною шахтою. Йому вдалося пробути на свободі 14 місяців. За цей час зловмисник устиг відправити різдвяну листівку своєму тюремному наглядачеві та купити від його імені мобільний телефон. Згодом Річарда Лі Макнейра знову піймали.

У квітні 2005-го втікач вибрався з тюрми в мішку з поштою. Того дня поліцейський побачив, як він у трусах та майці перебігає залізничну колію, і зупинив його. Сказав, що з в"язниці втік злочинець, і попросив Макнейра показати документи. Той відповів, що він просто бігає в оздоровчих цілях. Вони ще певний час поговорили, і Річард переконав поліцейського у своїй непричетності. Офіцер відпустив його й порадив брати з собою посвідчення особи. Макнейр утік до Канади, де його схопили через два роки.

Тепер його переведуть до тюрми суворого режиму. Він постійно перебуватиме в камері. Його виводитимуть на годину в день і лише в наручниках.

Усі, хто мав справу з Макнейром, розповідають про його талант зацікавлювати людей, відкритість та почуття гумору. Його молодший брат Філ каже, що Річард найрозумніший чоловік, якого він знає.

Зараз ви читаєте новину «Річард Лі Макнейр тричі втікав із тюрми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі