неділя, 18 лютого 2007 17:21

Рамзан Кадиров став тимчасовим президентом Чечні

Минулого четверга Володимир Путін, 54 роки, звільнив президента Чечні 50-річного Алу Алханова. Замість попередньої посади йому дісталося місце заступника міністра юстиції Росії. Тепер Алханов житиме і працюватиме у Москві.

У Грозному його крісло зайняв прем"єр-міністр республіки Рамзан Кадиров, 30 років. Путін зробив його тимчасовим виконувачем обов"язків президента. Після призначення на нову посаду Кадиров разом із кількома членами уряду всю ніч здійснював паломництво святими місцями. Новий тимчасовий керівник читав молитви і просив миру, добра і процвітання для республіки.

Кадиров працював прем"єр-міністром Чечні з березня минулого року. До того був начальником охорони свого батька Ахмата. Той 2003-го став першим президентом республіки. Коли наступного року його убили, на телебаченні показали, як президент Путін у Кремлі зустрів заплаканого Рамзана. Відтоді стали говорити, що саме він стане наступним керівником Чеченської республіки.

У четвер ввечері президент Путін зробив ще одну перестановку у владі. Міністра оборони Сергія Іванова, 54 роки, призначив першим віце-прем"єром. Перед цим похвалив його роботу на попередній посаді. Експерти кажуть, що підвищення по службі означає для Іванова можливість перемоги на президентських виборах. Нині він на однаковій позиції з іншим фаворитом — також першим віце-прем"єром 41-річним Дмитром Медведєвим.

Зараз ви читаєте новину «Рамзан Кадиров став тимчасовим президентом Чечні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі