неділя, 15 квітня 2007 17:14

Районом мегаполіса керуватимуть жінки

Муніципалітет 30-мільйонного китайського мегаполіса Чунцин вирішив віддати один зі своїх районів під цілковиту владу жінок.

Шуанцяо займає понад 2 кв. км. На воротах у район повісять табличку: "Жінка ніколи не помиляється. Чоловік не сміє їй відмовити".

Представниці слабкої статі займатимуть усі ключові посади у Шуанцяо. Вони ж прийматимуть усі рішення. Жінки очолюватимуть представництва різних фірм, а також проводитимуть екскурсії.

— Район стане популярним. Це буде прекрасне місце для відпочинку, — вважає директорка туристичного бюро Шуанцяо Лі Цзиган.

Чоловіків, що не виконуватимуть рішень жінок, пропонують карати. Приміром, ставити на коліна на дерев"яну дошку на одній з вулиць або змушувати мити посуд та прибирати в ресторанах.

Законопроект з усіма правилами мають підписати цього тижня. Повністю облаштувати район планують за два роки. На це виділили $10 млн.

Вдатися до такого експерименту китайська влада вирішила після критики міжнародних спостерігачів. Піднебесну засуджують за нерівноправність жінок і чоловіків у багатьох сферах життя. Так, зазвичай зарплата в жінок на 40% нижча за чоловічу. А в деяких районах країни їх усе ще продають і купують, як худобу.

Зараз ви читаєте новину «Районом мегаполіса керуватимуть жінки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі