Ексклюзиви
вівторок, 01 липня 2008 17:36

Рафелло Фольєрі торгував власністю Ватикану

29-річного італійця Рафелло Фольєрі заарештували за шахрайство. Йому загрожує 225 років в"язниці за те, що він удавав фінансового директора Ватикану.

Фольєрі винаймав квартиру в центрі Нью-Йорка за $37 тис. на місяць. Мав власну яхту, літак та кілька вілл. Італієць був заручений із голлівудською акторкою Енн Хетевей, яка зіграла головну роль у фільмі "Диявол носить "Прада".

Фольєрі приїхав до Нью-Йорка з італійського міста Сан-Джованні Ротондо. За кілька років устиг переконати впливових американських бізнесменів і навіть родину колишнього президента Клінтона, що працює фінансовим директором Ватикану.

Чоловік купував і перепродавав нерухомість католицької церкви у США, посилаючись на зв"язки з Ватиканом. Підприємців переконував вкладати гроші в нерухомість Ватикану. Від інвестицій американських бізнесменів італієць отримав майже $55 млн. На ці кошти він і жив у Нью-Йорку понад п"ять років.

У головному офісі італійця висіли його фотографії з Папою Іваном Павлом ІІ та іншими священиками високих чинів. У Римі Фольєрі мав знайомого журналіста, який влаштовував деяким бізнесменам екскурсії у Ватикані.

Нині Фольєрі під слідством. Наречена Енн Хетевей заявила, що розірвала стосунки з Рафеллом.

Зараз ви читаєте новину «Рафелло Фольєрі торгував власністю Ватикану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути