четвер, 04 вересня 2008 20:20

П"ять жінок поховали живцем

У Пакистані розслідують справу про вбивство п"ятьох жінок із селища Баба Кот, провінція Белуджистан. Їх поховали живцем.

Три молоді жінки захотіли одружитися із чоловіками, яких вони обрали самі. За мусульманськими законами вони не мали на це права. Слід було чекати, поки за них вирішить родина.

Родичі обурилися та вирішили врятувати честь сім"ї. Жінок вивели із дому вночі та розстріляли. Потім закопали в землю, поки ті ще дихали. Дві старші родички спробували прийти на допомогу. Але їх так само розстріляли й закопали.

Розслідування показало, що одним із співучасників злочину був брат міністра житлобудування Белуджистану.

Історія обурила населення. Владу звинуватили в покриванні злочинців. Але сенатор Белуджистану Ісрар Улла Зехрі назвав випадок таким, що відповідає "нашим нормам". Він вважає, що сталося "вбивство честі". Підкреслює, що інцидент не треба розголошувати. Але міністр внутрішніх справ Асіф Алі Зардарі вже почав розслідування.

Щороку в Пакистані відбуваються тисячі "вбивств честі". Справи майже ніколи не розслідують до кінця, попри те, що вбивати жінок за самовільний вибір нареченого заборонили 2004 року.

Зараз ви читаєте новину «П"ять жінок поховали живцем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі