понеділок, 10 грудня 2007 18:03

Путін своїм наступником обрав Дмитра Медведєва

Автор: фото: reuters
  Чинний президент Володимир Путін і перший віце-прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв під час візиту на майданчик будівельного проекту в Таврово Бєлгородської області у вересні цього року
Чинний президент Володимир Путін і перший віце-прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв під час візиту на майданчик будівельного проекту в Таврово Бєлгородської області у вересні цього року

У понеділок президент Росії Володимир Путін, 55 років, схвалив кандидатуру свого наступника, який братиме участь у президентських виборах 2 березня 2008 року від партії нинішнього глави держави.

Єдиним кандидатом від правлячої партії "Єдина Росія", а також від "Справедливої Росії", Аграрної партії та "Громадянської сили" буде перший віце-прем"єр-міністр Росії Дмитро Медведєв, 42 роки. Його запропонували лідери чотирьох партій під час зустрічі з Путіним.

— Щодо Дмитра Олександровича Медведєва, я дуже близько знайомий з ним понад 17 років, — каже Путін. — Я цілком і повністю підтримую його кандидатуру.

Офіційно "Єдина Росія", яка минулого тижня перемогла на парламентських виборах, назве кандидата на пост президента під час з"їзду партії 17 грудня цього року. Сам Медведєв заявив, що консультації щодо його кандидатури триватимуть ще два дні.

Дмитро Медведєв народився у Санкт-Петербурзі, в рідному місті Путіна. 1987 року він закінчив юридичний факультет Петербурзького університету. У 1990-х працював у місцевому департаменті з міжнародних відносин, який очолював Володимир Путін.

1999-го, коли Володимира Володимировича обрали прем"єр-міністром Росії, Медведєв переїхав до Москви. Наступного року він очолив передвиборний штаб Путіна, який балотувався у президенти. 2003 року Дмитра Олександровича призначили керівником адміністрації президента, а через два роки він став першим віце-прем"єр-міністром.

Медведєв із 1989 року одружений зі Світланою Ліннік, з якою вчився в одній школі. Його дружина має фінансово-економічну освіту. Працює в Москві, а також організовує громадські заходи у Санкт-Петербурзі. Подружжя виховує 11-річного сина Іллю.

Медведєва вважають близьким другом Віктора Медведчука колишнього голови адміністрації президента Леоніда Кучми. Дружина Медведєва з Путіним хрестили молодшу дочку Медведчука Дашу.

Зараз ви читаєте новину «Путін своїм наступником обрав Дмитра Медведєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі