Ексклюзиви
вівторок, 31 серпня 2010 07:13

Путін проїхав дві тисячі кілометрів "ладою"

Автор: фото: REUTERS/Alexei Druzhinin
  Російський прем’єр-міністр Володимир Путін заливає пальне в автомобіль ”Лада Каліна Спорт” у Хабаровській області. Щоб перевірити якість нової дороги, він проїхав по ній дві тисячі кілометрів
Російський прем’єр-міністр Володимир Путін заливає пальне в автомобіль ”Лада Каліна Спорт” у Хабаровській області. Щоб перевірити якість нової дороги, він проїхав по ній дві тисячі кілометрів

Російський прем"єр-міністр Володимир Путін, 57 років, завершив подорож автотрасою Хабаровськ–Чита. За чотири дні жовтою "Ладою Каліна Спорт" здолав майже 2 тис. км. Урядовця супроводжували охоронці на "мерседесі", "Шевроле Субурбан" і "Тойоті Ленд Крузер".

27 серпня Путін вирушив на Далекий Схід, аби перевірити якість нової дороги.

— Збудована дорога — знакова подія для Росії. Наша країна, що займає найбільшу територію у світі, ніколи не була зв"язана зі заходу на схід автотрасою, — каже Путін напередодні поїздки. — Треба подивитися, що і як зробили.

Із собою взяв термос, подушку з намальованими двома собаками й набір аудіодисків — російського співака Григорія Лепса, рок-груп "Чайф", "Машина времени" та британської рок-групи "Бітлз".

На 360-му км траси автівку замінили. "Лада" сильно заскрипіла, їдучи по гравію. Після огляду виявили, що між диском і шиною застряли кілька камінців. За кілька хвилин прем"єр уже сидів за кермом іншого, такого ж автомобіля. Від попереднього він відрізнявся лише номерами.

— Як подивишся на все власними очима, то розумієш, що слід зробити, щоб люди були задоволені, — пояснює керівник уряду мету подорожі на Далекий Схід.

Путін спілкувався із далекобійниками. Ті поскаржилися на погане технічне обслуговування транспорту вздовж дороги.

— При температурі мінус 50 колесо поміняти — просто небезпечно для життя, — робить висновок прем"єр.

Траса Хабаровськ–Чита незавершена. Володимир Путін пообіцяв виділити ще 3 млрд руб. на завершення ремонту.

Зараз ви читаєте новину «Путін проїхав дві тисячі кілометрів "ладою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути