вівторок, 02 вересня 2008 18:22

Путін поклав на лопатки амурського тигра

Автор: фото: REUTERS/Alexei Druzhinin
  Прем’єр-міністр Росії Володимир Путін надягає нашийник супутникового стеження на приспану ним тигрицю
Прем’єр-міністр Росії Володимир Путін надягає нашийник супутникового стеження на приспану ним тигрицю

Прем"єр-міністр Росії Володимир Путін, 55 років, завітав до Уссурійського заповідника, розташованого на території Приморського краю. Нині там розбили табір науковці. Вони намагаються виявити причину анормальної поведінки амурських тигрів, які живуть у заповіднику. Хижаки почали часто виходити до людей. Поводяться при цьому агресивно. Путін приїхав поспостерігати за роботою науковців.

Прем"єр-міністру показали спеціальні пастки, встановлені по всій території заповідника. Серед них фотопастки, нашийники із супутниковими спостерігачами тощо. Усе це допомагає стежити за пересуванням амурського тигра.

Науковці розповіли Путіну, що тигри їдять диких кабанів. Останні їдять переважно кедрові горіхи. А кедрів у лісі меншає. Браконьєри зрубали майже всі. Учені вважають, що саме нестача кедрів спричиняє напади тигрів на людей.

Під час візиту Путіна, до однієї із пасток заповідника потрапила 5-річна самиця. Прем"єр у складі наукової групи поквапився до цього місця. Під час огляду, тигриця вирвалася із пастки. Але Путін устиг одним пострілом транквілізатора покласти тварину на лопатки. Прем"єру дозволили власноруч одягти звірю супутниковий нашийник.

Зараз ви читаєте новину «Путін поклав на лопатки амурського тигра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі