пʼятниця, 15 лютого 2008 17:28

Путін назвав себе найбагатшою людиною світу

14 лютого президент Росії Володимир Путін дав у Кремлі останню прес-конференцію як глава держави. Зустріч із журналістами тривала понад 4 год. Він відповів майже на сотню запитань.

Даючи своєрідний звіт за роботу на посаді глави держави, Путін сказав, що "вісім років пахав, як раб на галерах". Зауважує, влада — це "приємна відповідальність", однак чіплятися за неї не збирається. Посада прем"єр-міністра у разі президентства Дмитра Медведєва його повністю влаштовуватиме:

— Погодьтесь: якщо я стану главою уряду, в цьому буде своя унікальність.

На питання, чи повісить він портрет Медведєва у кабінеті, якщо той очолить країну, Путін відповідає:

— Це — такий самий символ держави, як і герб, гімн або прапор. Мені, для того щоб побудувати стосунки з Дмитром Анатолійовичем Медведєвим, не потрібно вішати його портрет на стіну. Переконаний, він буде хорошим президентом і ефективним керівником. Окрім усіх його якостей існує ще й певна хімія — я просто довіряю цій людині.

На запитання про міжнародну політику Володимир Володимирович заявив: політичний курс Росії за час його президентства ніколи не був агресивним. Однак будь-які зазіхання на національну безпеку з боку НАТО чи інших військових альянсів матимуть свої наслідки.

— Наш Генеральний штаб вважає, що система ядерних ракет, які НАТО збирається розмістити в Чехії та Польщі, загрожує національній безпеці Росії. Ми муситимемо перенацілити наші ракети на ті об"єкти, які нам загрожують, — наголошує він.

Говорив Путін і про вступ України до НАТО:

— Хто запитав українських громадян, чи хочуть вони вступати в НАТО, коли керівники держави підписували документи? Якщо це рішення ухвалять у явочному режимі, то ракетні установки в Україні з"являться так само. І ми муситимемо на це відреагувати перенаціленням наших ракет. Я маю про це сказати чітко й чесно.

Президент Росії назвав себе "найбагатшою людиною не тільки Європи, але й усього світу".

— Я збираю емоції від народу, який двічі довірив мені керування країною — я справді найбагатша людина у світі, — зазначає Володимир Володимирович. — Чутки про мої фінансові багатства — нісенітниця, видовбана з носа.

Наостанок Путін запевнив, що навіть із новим главою держави Росія не змінюватиме основного політичного курсу як на міжнародній арені, так і у внутрішній політиці. Президентські вибори в РФ відбудуться 2 березня.

Зараз ви читаєте новину «Путін назвав себе найбагатшою людиною світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі