середа, 22 жовтня 2008 15:55

Птахи-шпигуни літали над стратегічними об"єктами

Двох голубів-шпигунів арештували іранські служби безпеки на території країни. Птахи літали над стратегічними об"єктами. На їхніх тілах були шпигунські пристрої. Хто відправив голубів, невідомо.

Одного птаха на початку жовтня зловили поблизу ядерного реактора в місті Натан. Тут розташовані центрифуги, де відбувається збагачення урану. На тілі голуба було кілька синіх металевих кілець. До них кріпилися прозорі проводи, мікрофон та мініатюрна відеокамера. Інший голуб ширяв над заводом у Кашані.

2002 року в індійському штаті Раджастан прикордонники знайшли мертвого яструба. На його тілі виявили потужний приймач та антену.

Пернатих використовують у секретних операціях із початку ХХ ст. Нещодавно у Великій Британії опублікували матеріали роботи крилатих шпигунів у часи Другої світової. Британські військові планували відправити до Німеччини зграю птахів-камікадзе. До них мали прикріпити вибухові пристрої та касети зі збудниками інфекційних хвороб.

Зараз ви читаєте новину «Птахи-шпигуни літали над стратегічними об"єктами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі