понеділок, 11 лютого 2008 18:21

Проти колумбійських партизанів виступила чверть країни

Минулого тижня майже 10 млн жителів Колумбії в багатьох містах вийшли на вулиці на знак протесту проти місцевих партизанських загонів ФАРК. Це була найбільша демонстрація — проти бойовиків виступив кожен четвертий колумбієць.

Близько 40 років тому Революційні збройні сили Колумбії розпочали війну проти уряду країни. Протягом цього часу вони тероризували мирних жителів, викрадали дітей. У 1980-х організація почала займатися торгівлею наркотиками. Понад 30 країн світу вважають партизанів терористичним угрупованням.

Дітей вони використовують як гарматне м"ясо під час збройних сутичок, їх посилають у розвідку на заміновані поля. Дівчата й жінки стають сексуальними рабинями для партизанських ватажків. Їх не примушують до важкої фізичної праці, не дозволяють народжувати дітей.

Близько 35% партизанських лідерів потрапили до ФАРК також у дитячому віці, тому вони не бачать нічого поганого в залученні дітей. Навпаки, вони пишаються тим, що діти становлять до 20% майже 20-тисячного партизанського війська.

16-річну Соню викрали, коли їй було 12. Разом із іншими дівчатами вона була сексуальною рабинею ватажка Рауля Реєса. Вона намагалася тікати кілька десятків разів, але її ловили і ґвалтували. Вирватись із рук партизанів їй вдалося через чотири роки. Нині дівчина проходить реабілітацію під опікою психологів із Родинного інституту, створеного спеціально для таких, як вона, дітей.

Зараз ви читаєте новину «Проти колумбійських партизанів виступила чверть країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі