вівторок, 26 червня 2007 17:57

Прізвище президента допоможе продавати консерви

У московських супермаркетах з"явилися нові овочеві консерви. На етикетках можна прочитати прізвище російського президента Володимира Путіна.

Насправді консерви виходять під маркою "Пуін". Але посередині слова зображений меч, що нагадує букву "Т". Такий меч використовується також в емблемі органів безпеки, де колись працював президент. Назву торговельної марки розміщено на тлі двоголового орла.

Консерви виробляє Астраханський комбінат. Під маркою "Пуін" виходитимуть кабачки, баклажани, перець, аджика і квасоля. У майбутньому цим  знаком також маркуватимуть рибну продукцію.

Прізвище президента не можна використовувати як товарний знак. Тому дизайнери схитрували й назвали консерви "Пуін", встромивши між буквами меча. Двоголовий орел також не зовсім точно відтворює державний герб Росії.

За останніми соцопитуваннями, Путіна підтримує 56% населення країни. Тому керівник Астраханського консервного комбінату Сергій Соколов впевнений, що їхню продукцію розкуповуватимуть.

— Це будуть наші національні баклажани! — каже він.

Сербський кінорежисер Емір Кустуріца також для продажу фруктових соків використовує прізвища знаменитостей. Однак, на відміну від російських виробників, він не кривить душею. Свій малиновий сік він назвав "Че Ґевара", ожиновий — "Кастро", чорничний — "Тіто", а полуничний — "Кустуріца".

Зараз ви читаєте новину «Прізвище президента допоможе продавати консерви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі