четвер, 23 січня 2020 07:10

Принца Гаррі з дружиною позбавили титулу

Британська королева 93-річна Єлизавета ІІ дозволила принцу Гаррі і його дружині Меган Маркл скласти королівські повноваження.

Герцог і герцогиня Сассекські більше не будуть отримувати державних коштів. До подружжя не звертатимуться "Ваша Королівська Високість". Цей статус вони втратять навесні. Їм залишать "титули ввічливості" — герцогів Сассекських. Так матір принців Гаррі та Вільяма Діану Спенсер після розлучення з їхнім батьком Чарльзом позбавили титулу Її Королівської Високості. Але продовжували називати принцесою Вельською.

Онук королеви Гаррі збереже титул принца, а також шосте місце у черзі на престол. Але втратить військові звання генерал-капітана Корпусу королівських морських піхотинців і почесного командувача Військово-повітряної бази Королівських ВПС Хонінгтона. Також його позбавлять звання почесного головнокомандувача малих кораблів і водолазних операцій Королівського флоту.

Герцоги мають повернути гроші, які витратили на реконструкцію резиденції Фрогмор-котеджу у Віндзорі. До бюджету повинні віддати 2,4 млн фунтів стерлінгів — 76 млн грн. Також самостійно платитимуть оренду за будинок, який королева Єлизавета лишила у їхньому розпорядженні.

— Моя родина і я підтримуємо бажання Гаррі і Меган почати нове життя як молода сім'я. Хоча ми би воліли, щоб вони залишалися повноцінними членами королівської сім'ї, — передає Букінгемський палац заяву королеви. — Я визнаю усі виклики, з якими їм довелося зіткнутися за останні два роки. Хочу подякувати за віддану роботу, а також особливо пишаюся тим, як Меган удалося так швидко стати членом нашої родини.

19 січня принц Гаррі став почесним гостем благочинного прийому Сентейбл у Лондоні. Під час промови він заявив, що рішення про вихід із королівської сім'ї не було спонтанним.

— Я хочу, щоб ви почули правду. Не від принца чи герцога, а від Гаррі, тієї людини, за якою ви спостерігали останні 35 років, — сказав герцог Сассекський. — Я прий­няв це рішення з тяжким серцем. Цьому кроку передували місяці переговорів. Повірте, іншого варіанту не було. Мені дуже шкода, що до цього дійшло.

Роботу офіційних представників королівської родини й надалі виконуватимуть герцоги Кембриджські — принц Вільям із дружиною Кейт. Їм доведеться відвідувати більше офіційних заходів.

Торік принц Гаррі відвідав 201 захід, Меган Маркл — 83.

Зараз ви читаєте новину «Принца Гаррі з дружиною позбавили титулу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі