пʼятниця, 21 березня 2008 17:49

Прикраси Бучелатті купують священики Ватикану

Автор: фото: REUTERS/Stefano Rellandini
  Працівник майстерні італійського ювеліра Джанмарії Бучелатті працює над кольє. У компанії всі вироби виготовляють вручну
Працівник майстерні італійського ювеліра Джанмарії Бучелатті працює над кольє. У компанії всі вироби виготовляють вручну

Серед клієнтів італійського ювеліра з Мілана Джанмарії Бучелатті — політики, аристократи та священики Ватикану. У майстернях його ювелірного дому Бучелатті з ХVІІІ ст. прикраси та столове срібло виготовляють виключно вручну.

Прикраси роблять за допомогою ручних пилок.

— У часи, коли люди літають на Місяць, у наших майстернях користуються технікою часів Відродження, — каже 79-річний Джанмарія.

Зазвичай обручку з одним або кількома коштовними камінцями закінчують за три-чотири місяці. На діадему або тонкий ланцюжок може піти кілька років. Щороку з майстерень Бучелатті виходить близько 3–4 тис. прикрас. Виготовляють їх в одному екземплярі.

В Італії традиційним подарунком для дому є срібна ваза у формі великого листка. Ювелір запевняє, що це одна з найдоступніших речей у його магазинах. Таку вазу можна придбати за $150. Середня ціна запонок — $40–70 тис. Обручка від Бучелатті коштує до $23 тис. Найдорожчий виріб — золоте намисто з діамантами — продають за $3,2 млн.

Ювелірна справа — це родинний бізнес Бучелатті. Джанмарія успадкував архіви та майстерні своїх предків. Із 12 років він малював моделі прикрас і досі бере участь у дизайні та виготовленні коштовностей.

Зараз ви читаєте новину «Прикраси Бучелатті купують священики Ватикану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі