неділя, 15 квітня 2007 17:15

Прикрас на 825 тисяч доларів поцупили з виставки

Коштовностей і дорогоцінних годинників вартістю мільйон франків ($825 тис.) викрали з найбільшої у світі ярмарки ювелірних виробів у швейцарському місті Базелі.

Це сталося минулого вівторка, ще до того як розпочався захід. Злочинці винесли коштовності, доки їх транспортували на місце виставки. Ніхто не постраждав. На прохання слідчих подробиці інциденту не розголошують.

Крадіжка стала найбільшою в історії виставки. Організатори ярмарку стверджують, що охорона була на належному рівні і змінювати нічого не збираються.

Уперше ювелірну ярмарку в Базелі провели 1917 року. Вона проходила навіть під час Другої світової війни.

Цього року там виставлять щонайменше 2100 експонатів: годинників, прикрас, обробленого коштовного каміння. Багато ювелірів та годинникарів виставляють свої ексклюзивні новинки лише в Базелі.

На виставку приходять близько 95 тис. відвідувачів із 45 країн світу. Серед них багато продавців прикрас. Вони укладають договори з виробниками. Вхідний квиток коштує 45 швейцарських франків ($37).

2003-го схоже пограбування сталося у бельгійському Антверпені. Двоє невідомих винесли з ювелірного ярмарку шість чеських ювелірних виробів у стилі арт-деко. Вони увірвалися до виставкової зали за кілька хвилин після відкриття та пригрозили відвідувачам зброєю. Тоді розбили вітрину, забрали персні, браслети й сережки вартістю $1 млн 350 тис.

Зараз ви читаєте новину «Прикрас на 825 тисяч доларів поцупили з виставки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі