четвер, 03 травня 2007 18:53

Президент Франції збіднів на 320 тисяч євро

Статки 74-річного Жака Ширака становлять 1,4 млн євро. Звіт про своє майно президент Франції опублікував в урядовому виданні "Журналь офісьєль". За законом, декларацію у Франції заповнює кожен глава держави, коли закінчується термін його повноважень.

За п"ять років Ширак збіднів на 320 тисяч євро. Саме стільки коштує  одна з його квартир у Парижі. Президент подарував апартаменти доньці.

Зараз подружжя Шираків володіє невеликим замком. Він розташований в департаменті Коррез, що у центрі Франції. Там є чотири кімнати на першому поверсі, шість на другому, підвал і горище. Замок стоїть на президентових 10 га землі. Навколо — луг, пасовище, ліс.

У тому самому департаменті Коррез на 15 га родина глави держави має ще один будинок на чотири кімнати. Поряд — дві прибудови на дві кімнати кожна.

Президентські повноваження Жака Ширака закінчуються 17 травня. Але вже на початку минулого тижня він із дружиною Бернадет, 73 роки, розпочав переїзд із Єлисейського палацу — резиденції глави держави. Тепер мешкатимуть у двоповерховій квартирі навпроти Лувра.

Перший тур виборів у Франції відбувся в неділю 22 квітня. Другий призначений на 6 травня. Майбутнього главу держави жителі обиратимуть серед двох кандидатів: лідера партії "За народний рух" 52-річного Ніколя Саркозі та соціалістки Сеґолен Руаяль, якій 51 рік.

За результатами голосування в першому турі Саркозі набрав 31 відсоток голосів, а Руаяль — 25.

Зараз ви читаєте новину «Президент Франції збіднів на 320 тисяч євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі