понеділок, 02 лютого 2009 18:08

Прем"єр Туреччини повернувся героєм із економічного форуму

Турецького прем"єра 54-річного Реджела Таїпа Ердогана на батьківщині зустрічають як героя.

— Ласкаво просимо, підкорювачу Давоса! Ти поставив їх на місце! — написано на плакатах у стамбульському аеропорту. Натовп вітає прем"єра прапорами та квітами.

29 січня Ердоган залишив всесвітній економічний форум у швейцарському місті Давос зі скандалом. Турецький прем"єр заявив, що з ним та його країною не рахуються.

Атмосфера на форумі загострилася після того, як до слова запросили ізраїльського президента Шимона Переса. Той виправдовував напад на ґазу, називаючи дії ізраїльської армії "самозахистом". Під час промови Ердоган червонів, знизував плечима і хитав головою.

— Невже інша країна не вчинила б так само на нашому місці? — звернувся до делегатів Перес. — Ізраїль не хотів убивати мирних жителів, але що б ви зробили, якби на Стамбул, наприклад, щоночі падало по десять ракет? — спитав він турецького прем"єра.

— Президенте Перес, у вас дуже гучний голос. Припускаю, що вам соромно за ваші слова. Ви вбивали людей. Діти гинули під бомбами. Згадайте шосту заповідь: не убий, — відповів турок.

На цих словах ведучі перервали Ердогана.

— Дякую, що не дали мені виступити. Президент Ізраїлю говорив чверть години, а мені не дали й кількох хвилин. Для мене Давос закінчився. Віднині я сюди більше не приїжджатиму, — заявив турецький прем"єр.

Коли прем"єр спускався зі сцени, у залі аплодували. Кажуть, того ж вечора Перес зателефонував Ердогану і влаштував скандал.

Зараз ви читаєте новину «Прем"єр Туреччини повернувся героєм із економічного форуму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі