пʼятниця, 28 вересня 2007 17:39

Поєднанню двох Корей заважають американці

Американським солдатам у Сеулі заборонено залишати територію бази у військовій формі. Чому з"явилося це правило, ніхто не говорить. Та всі місцеві розуміють причину. 13 червня 2002 року американський танк задавив двох школярок. За версією США, це був нещасний випадок. Водія не судили, його просто відіслали додому. Сьогодні американців у формі знову легко зустріти в барах.

Це був не перший випадок, який налаштував корейців проти американців. Але того разу пристрасті кипіли. Щомісяця були демонстрації. Люди вимагали вивести війська США зі столиці Південної Кореї. Хоча місцеві та американські газети про це не повідомляли.

Найпопулярніший район у Сеулі називається Ґонґде. Він розташований через зупинку від іншого популярного району — Сіншонь. Тут є сотні супермаркетів, барів, нічних клубів, ресторанів і кінотеатрів. Вхід безплатний, але охоронці перевіряють посвідчення особи. Бо Ґонґде та Сіншонь — заборонені для американців райони. На кожному закладі висить знак "Американським солдатам вхід заборонений". Це наслідок того, що вони влаштовували п"яні бійки та чіплялися до корейських дівчат.

Ми на Заході схильні применшувати проблеми інших. Американські солдати в Південній Кореї живуть у найбільших містах, ходять вулицями в уніформі, напиваються, чіпляються до дівчат. Наїжджають на дітей танками, але це нікого не дивує. Бо це відбувається не з нами. Навіть думка про те, що корейська армія перебуває у США, її п"яні солдати ходять вулицями, ображають наших дівчат і лають наш уряд, здається нам неприйнятною.

Звичайно, США стверджують, що війська залишаються у Південній Кореї, бо ця країна просила про захист від агресивного північного сусіда. Опитування того року показують, що 69% південних корейців думають, що "Північна Корея вже має ядерну зброю, яку готова застосувати". Однак інші опитування свідчать, що 53% з них "не відчувають справжньої загрози", а 67% хочуть возз"єднання з Північчю.

Американська присутність у Південній Кореї не тільки принижує корейців, а й повністю знищує будь-яку можливість вирішити конфлікт між Півднем і Північчю. Сьогодні саме американська армія в Сеулі приймає військові рішення. Якщо Америка вирішить воювати з Північною Кореєю, то Південній Кореї доведеться йти в бій.

Американські вимоги до північного комуністичного режиму ставлять його в невигідне становище, а отже, викликають відмову. І так нівелюють усі наміри обох Корей об"єднатися.

Те саме трапилося, коли нещодавно південні корейці потрапили в заручники в Афганістані. Афганський і американський уряди відмовилися розмовляти з Талібаном про звільнення. Коли двох людей убили, влада Південної Кореї вирішила діяти без узгодження зі США. Після прямих переговорів 21 заручник повернувся додому.

Американські війська перебувають у Південній Кореї з кінця Корейської війни 1953 року. Її розв"язали американці та росіяни, які 1948-го поділили країну по 38-й паралелі (проти волі корейців). Немає причин вважати, що американці найближчим часом заберуть свої війська з півострова. Однак корейці принаймні знайшли спосіб не пускати їх у Ґонґде.

Зараз ви читаєте новину «Поєднанню двох Корей заважають американці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі