понеділок, 10 вересня 2007 17:31

Повені затопили третину Бангладеш

Республіку Бангладеш на півдні Азії охопила нова хвиля повеней. Із берегів вийшли три найбільші річки, що течуть до цієї країни через Індію.

Вони затопили третю частину території Бангладеш, населення якого нараховує майже 140 млн чоловік. Під водою опинилося 20 із 64 адміністративних районів. Протягом вихідних на півночі, північному сході, півдні та центрі країни не припинялись зливи. За прогнозами синоптиків, дощі триватимуть ще кілька днів.

Із кінця липня цього року від повеней, спричинених сезонними мусонними зливами, у Бангладеш загинуло понад 830 осіб. На цих вихідних потонуло ще троє чоловік, серед яких була одна дитина.

Жителі охоплених стихією районів покидають свої затоплені та напівзруйновані житла й шукають притулку в безпечних місцях на підвищеннях.

У постраждалих регіонах відчувають нестачу їжі та питної води, що може призвести до спалахів шлунково-кишкових вірусних захворювань. Країні може загрожувати голод, бо природні лиха знищили значну частину врожаю.

Цьогорічні повені, пов"язані з сезоном мусонних злив, визнали найбільшими з 2004 року. Тоді загинуло майже 3 тис. осіб.

Зараз ви читаєте новину «Повені затопили третину Бангладеш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі