понеділок, 26 травня 2008 18:47

Потерпілим від землетрусу у Китаї дозволили мати другу дитину

Китайським родинам, які потерпіли від землетрусу і втратили дитину, дозволили народити чи всиновити другу. Влада КНР вчинила так всупереч політиці "одна родина — одна дитина".

Народити другу дитину чи всиновити сироту можуть також родини, чиї діти отримали під час землетрусу серйозні травми. Урядовці обіцяють надавати таким сім"ям не лише фінансову, а й медичну допомогу. Подружжя, які матимуть проблеми із заплідненням, отримуватимуть допомогу у спеціалізованих клініках.

Родини, які всиновлять сироту, мають право народити ще одну дитину. Такі сім"ї отримуватимуть державні субсидії на обох дітей. Уряд КНР також призупинив на деякий час штрафні санкції проти сімей, які порушують політику "однієї дитини".

Правило "одна родина–одна дитина" діє в Китаї з 1979 року. Міські жителі мають право народжувати одну дитину, селяни — не більше двох. Деякі винятки  існують для представників національних меншин. Для сімей, які мають одну дитину, діє система пільг та субсидій. Ті, хто порушують правило, сплачують штраф. За підрахунками експертів, за час дії політики, у країні могло б народитися ще 400 млн дітей.

Жертвами землетрусу, який два тижні тому стався в китайській провінції Сичуань, стали понад 60 тис. людей. Сиротами залишилися майже 6 тис. дітей.

У неділю в Китаї стався ще один землетрус. Зруйновано 70 тис. будинків, постраждали майже 500 людей. Військові укріпляють найбільші греблі, які можуть затопити міста й селища у Сичуані.

Зараз ви читаєте новину «Потерпілим від землетрусу у Китаї дозволили мати другу дитину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі