середа, 11 квітня 2007 18:58

Помер найстаріший ветеран Першої світової війни

 

В американському місті Шарлотт Холл штату Меріленд помер найстаріший ветеран Першої світової війни. 105-річний Ллойд Браун пішов служити на флот США в 16. Щоб узяли, дописав собі кілька років.

— Усі хлопці йшли на службу. Про них писали газети. До того ж дівчатам подобалася військова уніформа, — розповідав він незадовго до смерті.

Після війни Браун повернувся додому. Навчився грати на віолончелі. Потім знову пішов на флот. Остаточно закінчив службу 1925-го. Тоді почав працювати у військовому оркестрі. Грав на прийомах у Білому домі та посольствах.

Жив Браун сам у бунгало. Любив кататися навколо будинку на машині для гольфу. Гостям розповідав анекдоти й непристойні жарти.

За своє життя був двічі одруженим. Від першого шлюбу має сина та доньку. Від другого — двох доньок.

Найстаріша американська жінка-ветеран Першої світової, 109-річна Шарлотта Вінтерс, померла 27 березня цього року. У США ще живуть чотири чоловіки, які брали участь у війні. Однак вони служили в канадській армії.

Зараз ви читаєте новину «Помер найстаріший ветеран Першої світової війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі