четвер, 04 вересня 2008 20:21

Помер "Божественний голос Голлівуда"

 

На 68-му році життя в американському місті Лос-Анджелес помер диктор Дон Лафонтейн. В обличчя його знали небагато людей. Однак чули його всі, хто хоча б раз відвідав кінотеатр. Усе життя він озвучував трейлери — коротенькі відеоанонси фільмів, які показують у кінотеатрах перед сеансом. Лафонтейн озвучив 5 тис. таких трейлерів, а ще 350 тис. рекламних роликів та анонсів радіопередач. Його улюбленими вступними фразами до трейлерів були рядки "У світі, де..." та "Один чоловік, одна доля".

Дон Лафонтейн народився в місті Делет, штат Міннесота. Після школи служив в армії. Там співав у хорі збройних сил Сполучених Штатів. У 1960-х він працював звукорежисером на голлівудських студіях. Якось він експромтом розповів приятелю найцікавіші моменти вестерну "Рушниці Каса Гранде". Оповідь почув продюсер. Йому сподобалася ідея подавати глядачам перед показом такий коротенький анонс. Писати та озвучувати ці анонси доручив Лафонтейну.

Попит на послуги диктора поступово зростав. Щоб усюди встигнути, він їздив від студії до студії із шофером. За день Дон робив не менше п"яти роликів. Якось він устиг за добу записати їх з півсотні.

Наприкінці 1970-х Лафонтейн став офіційним голосом студії "Парамаунт Пікчерз", а згодом її віце-президентом. У цей період у народі Лафонтейну дали статус "Божественного голосу Голлівуда".

— Голос, який ви почуєте, опинившись на небесах, насправді не належить Донові. Це Бог намагається звучати як він, — сказав на похороні Лафонтейна його друг актор Ештон Сміт.

По собі Лафонтейн залишив трьох доньок і дружину — співачку та актрису Тіну Вайтакер.

Зараз ви читаєте новину «Помер "Божественний голос Голлівуда"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі