понеділок, 19 листопада 2007 17:24

Поліцейські вбили емігранта електрошоком

40-річний поляк Роберт Дзєканські прилетів до матері в канадське місто Ванкувер. Жінка вже кілька років жила в провінції Британська Колумбія. Дзєканські збирався залишитися з нею і розпочати нове життя.

Він уперше подорожував літаком. Англійською не знав жодного слова. В аеропорту чоловік п"ять годин чекав, доки йому видадуть багаж. Протягом цього часу мати була в залі очікування. Потім зневірилася й пішла.

Її син ніяк не міг розібратися, куди йти і де шукати матір. Через 10 год. очікування в нього здали нерви — Дзєканські схопив стілець і кинув у скло. Потім розбив об підлогу монітор комп"ютера.

Служба охорони аеропорту та поліцейські намагалися заспокоїти чоловіка. Та він не розумів англійської. Пасажири вимагали покликати когось, хто знає польську або хоча б російську. Натомість поліцейські повалили Дзєканські на підлогу і застосували електрошок.

Кілька секунд чоловік кричав, а потім у нього зупинилося серце. Заряд виявився надто сильним.

Випадок записав на камеру мобільного телефону випадковий свідок. Він відіслав запис на телебачення. До появи в ефірі поліцейські запевняли, що Дзєканські був озброєний. Однак на записі чітко видно, що поляка повалили на підлогу й одразу вбили. Зброї в нього не було.

— Найжахливіше було бачити, як один із офіцерів став коліном на його шию, втиснув голову в землю, — каже Пол Прітчард, який зробив запис.

Мати Дзєканські вимагає покарати винних. Вона також хоче, аби поліцейським заборонили використовувати електрошок.

Зараз ви читаєте новину «Поліцейські вбили емігранта електрошоком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі