четвер, 16 серпня 2007 18:56

Подвійне вбивство в Росії показали в Інтернеті

Цієї неділі в Інтернеті з"явився 3-хвилинний відеозапис убивства двох чоловіків. Один із них був родом із Дагестану, інший — таджик. Їх убили в лісі в Росії під нацистським прапором зі свастикою.

Відео супроводжувало послання від досі невідомої організації, що називає себе Націонал-соціалістичною партією Русі. У ньому чоловіки у військовому одязі та чорних масках заявили, що розпочинають озброєну боротьбу проти "чорних колоністів" і тих, хто підтримує їх у російському уряді.

За їхніми вимогами, з Росії необхідно депортувати всіх мігрантів з Азії та Кавказу. Президент Володимир Путін повинен відмовитися від посади, а його місце має зайняти лідер російської неонацистської організації "Націонал-соціалістична група" Дмитро Рум"янцев.

Ця організація заявила, що не причетна до відеозапису. В її структурі, мовляв, навіть немає підрозділу, який узяв на себе відповідальність за вбивства. Представники інших націоналістичних партій вважають, що відео зробили, щоб зіпсувати їхню репутацію.

— Очевидно, що це провокація. Не виключено, що подібні речі відбуватимуться й надалі, — говорить помічник депутата від націоналістичної партії Миколи Кур"яновича.

Невідомо, хто й де зробив відео. Спеціалісти, які перевіряли його, підтвердили, що запис не змонтований — убивство дійсно відбулося. Знайшовся чоловік, який поширив відео через Інтернет.

Це 24-річний житель Адигеї — республіки у складі Російської Федерації. Він сам прийшов у міліцію й у всьому зізнався. Розповів також, що хотів створити власний націоналістичний рух.

Зараз ви читаєте новину «Подвійне вбивство в Росії показали в Інтернеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі