пʼятниця, 17 серпня 2018 06:35

Подружжя прожило 208 років на двох

Автор: www.pbs.twimg.com
  108-річний Масао і 100-річна Маяко Мацумото тримають сертифікат книги рекордів Гіннеса. Мають п’ять доньок ві­ком від 66 до 77 ро­ків, 13 внуків та 25 правнуків
108-річний Масао і 100-річна Маяко Мацумото тримають сертифікат книги рекордів Гіннеса. Мають п’ять доньок ві­ком від 66 до 77 ро­ків, 13 внуків та 25 правнуків

Японське подружжя 108-річний Масао й 100-річна Маяко Мацумото увійшли до книги рекордів Гіннеса. Прожили на двох 208 років і 259 днів — найдовше у світі.

Пара в шлюбі 80 років. Мають п'ять доньок віком від 66 до 77 років, 13 внуків та 25 правнуків.

Обоє народилися в префектурі Ойта. Познайомилися завдяки друзям. 1937-го Маяко з батьками відвідала родину Масао, щоб провести заручини. З'ясувалося, що він на іншому кінці країни відробляє братів борг. Певний час не мав грошей на зворотну дорогу. Весілля ледь не скасували.

Коли почалася Друга світова, подружжя мало двох доньок. Масао призвали до армії.

— Я готувалася, що він не повернеться. Але дочекалася його 1946-го. Коли прийшов, був сама шкіра та кістки, — пригадує дружина.

Невдовзі в них народилися ще троє дітей. Родина пересувалася країною в пошуках роботи. Всі діти народилися та виросли в різних містах.

Після війни було скрутно з їжею та грошима. Одного разу батько сказав: "Замість ляльок вам варто купити одяг", — пригадують доньки.

Коли діти виросли й повиходили заміж, Масао й Маяко почали подорожувати Японією й за кордоном. Зараз живуть у будинку для літніх людей. Беруть активну участь у заходах. Пересуваються на візках.

— Я пишаюся, що мої дід і баба стали рекордсменами. Вони нас так добре виховували. Завжди буду бабусиною онучкою. А дідусь мене завжди лякав, коли я була малою. Потім ми часто грали разом, — каже Ая Озава.

Зір Масао з весни різко погірши.вся. Він не може дивитися улюблені футбол і сумо по телевізору, кажуть рідні. Шукають можливості зробити операцію.

Попередній рекорд належав норвежцям Карлу й Гурдрен Долвенам. Гурдрен померла 2004-го. На двох вони мали 210 років, один місяць і 34 дні.

Зараз ви читаєте новину «Подружжя прожило 208 років на двох». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі