четвер, 29 травня 2008 18:57

Подружжя Мілфорд святкує 80-ту річницю весілля

100-річний Френк та 99-річна Аніта Мілфорд із британського міста Плімут у шлюбі вже 80 років. Подружжя визнали найстаршим у Британії. Річницю або "дубове весілля" Мілфорди відзначають у родинному колі.

— У нашому віці — це саме те, що треба, — каже чоловік.

Френк та Аніта познайомилися 1926 року на танцях. За два роки побралися. Прожили у своїй оселі майже 70 років. 2005-го вирішили переїхати до будинку для літніх людей. Їхнім дітям Френку та Мері вже за 70. Також мають п"ятьох онуків та сімох правнуків.

Подружжя стверджує, що запорука щасливого шлюбу — поцілунок та обійми на ніч.

— Це наше золоте правило, — розповідає Аніта. — Не можна лягати спати, не вирішивши непорозуміння. Нинішнім подружнім парам часто не вистачає часу на це. Наша порада —  трохи уваги і романтики щодня.

Обоє зауважують, що їхній родині було тяжко в роки Другої світової війни. Це зблизило їх із Френком ще більше. Зізнаються, у їхніх стосунках були сварки та суперечки.

— Усі сваряться, і це допомагає прояснити багато речей, — говорить жінка. — Я не вірю людям, які кажуть, що ніколи ні з ким не сварилися.

За Книгою рекордів Гіннесса, найстаршою подружньою парою у Британії були Томас та Елізабет Морґан із Вельса. Вони прожили разом 81 рік і 260 днів — із 1809-го до смерті Елізабет у січні 1891-го.

Найстаршим подружжям у світі вважається родина Нарімі з Індії. Вони були у шлюбі 87 років — із 1853-го по 1940-й.

Зараз ви читаєте новину «Подружжя Мілфорд святкує 80-ту річницю весілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі