пʼятниця, 25 квітня 2008 17:49

Податок на краватку запровадять в Угорщині

Міністерство культури й освіти Угорщини пропонує запровадити в країні податок у розмірі 0,8% від продажу краваток.

Угорський політик Марія Шнейдер вважає, що їх необхідно оподатковувати як витвори мистецтва. Мовляв, над краватками працюють дизайнери й художники. Тому прибутки від їх продажу мають надходити в міністерство культури і мистецтва.

— Хороший дизайн — це мистецтво, — каже Шнейдер. — Буде справедливо, якщо міністерство культури отримуватиме прибутки від продажу таких витворів.

Італійське підприємство "Ені" торік заборонило працівникам носити краватки. Керівництво таким чином сподівається економити електроенергію. Від цього елементу туалету, вважають у компанії, люди більше пітніють. Тому й частіше вмикають кондиціонери. За підрахунками спеціалістів, змінивши температуру в офісі принаймні на градус, "Ені"щороку економитиме 9% енергії.

Першими схоже рішення ухвалили кілька японських компаній. Окрім краваток, їхні працівники також не мають права надягати піджаки.

Зараз ви читаєте новину «Податок на краватку запровадять в Угорщині ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі