пʼятниця, 25 лютого 2011 05:15

Поцілував фото дружини і прозрів

Автор: фото з сайта www.dailymail.co.uk
  Британець Джордж Хадспет тримає портрет своєї покійної дружини Шейли. 15 лютого він поцілував знімок і прозрів. До того рік нічого не бачив
Британець Джордж Хадспет тримає портрет своєї покійної дружини Шейли. 15 лютого він поцілував знімок і прозрів. До того рік нічого не бачив

— Того вечора ввімкнув телевізор. Я сліпий, то більше прислухаюся. Уявляю картинки, вигадую якісь історії, додумую деталі. Слухав розповідь про двох людей. Мені стало неймовірно сумно. Під час рекламної паузи підвівся з ліжка, взяв зі столу портрет покійної дружини й поцілував його. Подивився на екран і не міг повірити: я бачив, — розповідає 76-річний Джордж Гадспет із британського міста Давентрі. Він прозрів минулого вівторка. — Щодня перед сном розмовляю з портретом моєї Шейли. Розповідаю їй, що зробив за день, і про плани на наступний.

Колишній військовий понад 10 років має хворобу очей. Рік тому осліпнув. Лікарі діагностували вікову дегенерацію сітківки ока. Джордж говорить, що вже був змирився з тим, що ніколи не бачитиме. Таку саму недугу мали його батько й сестра.

— Було стільки емоцій, що до п'ятої ранку не міг заснути. Дивився телевізор, — продовжує британець. — Потім на годину задрімав. Прокинувся без будильника, як і щодня. Почувався настільки бадьорим, ніби проспав годин 8. Пішов гуляти.

Потім зателефонував своїм чотирьом дітям. Вони не могли повірити в те, що сталося. Наступного дня вперше побачив онуку 5-місячну Келлі-Мей.

— Це було диво. Мала така кругловида і гарненька, як я й уявляв, — говорить Гадспет. — Обличчя решти 11 онуків пам'ятав. Устиг побачити їх до того, як утратив зір.

Джордж живе сам у бунгало із двома спальнями. Діти переставили меблі так, аби було зручно ходити. Господар сам пере і прибирає. Їсти готує у мікрохвильовці. Прасувати просить сусідку. Любить, щоб на штанях були "стрілки". Відколи на пенсії, гуляє чотири рази на день.

Дружина Джорджа Гадспета померла два роки тому від пневмонії. Їй був 51.

— Думаю, вона хоче, щоб я й далі радів життю. Я не набожна людина, але вірю у духовний світ. Зараз я бачу. Можу дбати про когось. Хочу знайти жінку, яку зможу цілувати й обіймати.

Звертатися до лікарів британець не планує.

— Зір повернувся несподівано. Так само може і зникнути, — розводить руками. — Не хочу витрачати дорогоцінного часу на лікарів і медичні огляди.

Офтальмолог зі столичного Центру мікрохірургії ока Єгор Черняк, 34 роки, припускає, що британцеві поставили неточний діагноз.

— При дегенерації сітківки клітини недоотримують живлення і гинуть. Жодні чинники зовнішнього світу не можуть змінити ситуації. Ця хвороба невиліковна. Можна підліковуватися, але не одужати. Дегенерацію сітківки визначити важко. Апаратів, що можуть точно поставити діагноз, приблизно 40 у світі. Здебільшого недуга спадкова.

Зараз ви читаєте новину «Поцілував фото дружини і прозрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі