понеділок, 20 серпня 2007 15:58

Після викрадення Наташа Кампуш заробила мільйони євро

Рівно рік тому австрійка Наташа Кампуш, 19 років, втекла від свого викрадача. Вольфґан Пріклопіл, тоді 36-річний, викрав дівчину, коли їй було десять. Вісім років вона прожила у підвалі його будинку поблизу Відня, в крихітній кімнаті без вікон. Після її втечі викрадач кинувся під потяг.

Кампуш сильно плакала, коли дізналася, що Пріклопіл наклав на себе руки. Психологи вважають це проявом Стокгольмського синдрому, при якому жертва прив"язується до викрадача. Наташа заперечувала, що між ними виникли якісь стосунки. Пріклопіла вона називає лише "злочинцем".

Мартін Вобл, колишній суддя та кандидат у президенти, припустив, що викрадення зімітувала родина Кампушів, щоб заробити. Він розповів, що в сімейних альбомах родини є фото ще маленької Наташі у досить відвертих позах. Ці знімки були розміщені на порносайтах для педофілів.

Вобл зазначає, що в самій історії дуже багато білих плям і невідповідностей. Мовляв, дитина не могла вижити і розвиватися в таких умовах. Наташа ж справляє враження цілком здорової психічно і фізично. Сусіди Пріклопіла кажуть, що бачили його замученим і виснаженим, ніби це Наташа командувала ним, а не навпаки.

— Пріклопіл мертвий. Ми ніколи не дізнаємося правди. А вона може бути дуже страшною, — каже Вобл.

Після втечі Наташа пообіцяла відкрити благодійний фонд для жінок, які постраждали від викрадачів. Охочі допомогти жертвували їй мільйони євро. Проте фонд так і не відкрився. Зараз на рахунку для пожертв загалом 34 тис. фунтів (340 000 тис. грн). Куди поділася решта грошей, адвокат Кампуш, Ґеральд Ґанцгер, не пояснює.

Після визволення протягом року Кампуш заробила кілька мільйонів євро за інтерв"ю на телебаченні. Одразу після втечі поліція виплатила дівчині 600 тис. євро компенсації за те, що її не могли знайти.

Батьки Наташі також непогано заробили за цей час. Її мати Бріґіта Сірні-Кампуш написала книжку про викрадення доньки. Батько Людвіґ Кох майже щотижня дає платні інтерв"ю. Найближчим часом і він планує видати книгу. Мовляв, дружина у своїй написала багато неправди про нього. Колишнє подружжя розлучене вже кілька років.

Зараз ви читаєте новину «Після викрадення Наташа Кампуш заробила мільйони євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі