пʼятниця, 01 лютого 2008 18:12

Пілот з"їхав з глузду під час польоту

Першого пілота авіаційної компанії "Ейр Канада" відсторонили від роботи після того, як із ним під час польоту стався психічний зрив. Боїнг-767, який здійснював рейс Торонто—Лондон, змушений був зробити термінову посадку в Ірландії.

До лондонського аеропорту "Хітроу" залишалося летіти ще близько 1 год., коли перший пілот почав розмовляти з собою. За кілька хвилин він уже викрикував звернення до Бога і просив дати йому поспілкуватися з Усемогутнім. Крики з кабіни почули пасажири.

Колишній канадський військовий допоміг екіпажу вивести командира з кабіни. Пілотові довелося зв"язати руки й ноги. Той сильно пручався і продовжував викрикувати незрозумілі слова. За деякий час він заспокоївся, але не припиняв розмовляти з собою.

— Ми всі перелякалися, коли почули, як він кричить, — розповідає один із пасажирів літака Шон Фінуке. — Такі речі дійсно не для людей зі слабкими нервами. Але пілот не виглядав п"яним, наркотики теж навряд чи вживав.

В ірландському аеропорту на нього вже чекали лікарі. Чоловіка шпіталізували й тепер перевіряють стан його здоров"я. 149 пасажирів розмістили в готелях.

Представники авіакомпанії заявляють, що екіпаж зреагував за інструкцією, яка передбачає випадки раптової хвороби або нездужання пілота. "Безпеку пасажирів було гарантовано на 100 відсотків", — запевняє речник "Ейр Канада".

1999 року психічний зрив на релігійному ґрунті стався з пілотом єгипетських авіаліній. Літак упав в Атлантичний океан. Тоді від дій чоловіка загинуло 217 людей. Останніми словами командира були: "Вірую та покладаюся на Бога".

Зараз ви читаєте новину «Пілот з"їхав з глузду під час польоту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі