четвер, 29 квітня 2021 05:46

Підводний човен затонув із 53 членами екіпажу

Біля берегів індонезійського острова Балі затонув підводний човен із 53 членами екіпажу на борту. Усі загинули.

Субмарина "Нанггала-402" зникла з радарів у середу, 21 квітня. Її шукали десятки кораблів і літаків. У неділю влада заявила, що човен затонув, а екіпаж загинув. Точне місце трагедії вдалося знайти завдяки сингапурському підводному рятувальному судну.

— Спочатку ми побачили речі екіпажу на поверхні води, — каже моряк Сяо Дамірату. — Килимки для молитви легкі, сплили нагору. Це дало нам більш-менш реальний радіус пошуку. Натрапили на деталі торпедного відсіку. Поруч були решта уламків. Лиш тоді втратили надію знайти людей живими.

Човен затонув під час військових навчань із запуску торпед. Його виявили на глибині 800 м, розколотим на три частини. Судна такого типу будували для занурення від 250 до 500 м, за даними виробника. Товща води розчавила човен.

Підводний човен виготовили в Німеччині 1977-го. На озброєння в Індонезії прийняли 1981 року. "Нанг­гала-402" був одним з п'яти субмарин південнокорейського та німецького виробництва, що належать ВМС країни. 2012 року на судні провели капітальний ремонт й модернізацію в Південній Кореї.

Зараз ви читаєте новину «Підводний човен затонув із 53 членами екіпажу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі