вівторок, 18 вересня 2007 17:42

Підозрюваний у вбивстві Литвиненка йде в Думу

Колишній агент КДБ Андрій Луговий, підозрюваний у вбивстві російського дисидента Олександра Литвиненка, візьме участь у виборах до Державної думи Росії. Вони відбудуться у грудні цього року.

Днями Володимир Жириновський, лідер ліберально-демократичної партії Росії, повідомив, що Луговий є другим кандидатом у народні депутати від його партії. Якщо ЛДПР подолає на виборах семивідсотковий бар"єр, Луговий гарантовано отримає місце в Думі. Тоді він матиме депутатську недоторканність і стане недосяжним для будь-яких звинувачень.

Торік у листопаді в Лондоні був отруєний російський опозиціонер Олександр Литвиненко. Він був змушений тікати з Росії через переслідування за критику режиму Володимира Путіна і знайшов політичний притулок у Англії.

В отруєнні Литвиненка британська влада звинуватила Андрія Лугового. Припускають, що під час зустрічі він пригостив опозиціонера чаєм зі смертельною дозою радіоактивного полонію. Через три тижні після цього Литвиненко помер.

Британці вимагали від Кремля видати їм підозрюваного. Але росіяни відхилили всі звинувачення на адресу Лугового й відмовилися видати його на суд Лондона.

Зараз ви читаєте новину «Підозрюваний у вбивстві Литвиненка йде в Думу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі