середа, 26 вересня 2007 17:24

Підліток пролетів 1300 кілометрів у крилі літака

Минулими вихідними 15-річний росіянин Андрій із села Примор"є Пермської області пролетів 1300 км у крилі пасажирського літака Боїнг-737. Коли лайнер приземлився в московському аеропорту "Внуково", підліток упав на асфальт. Його ноги й руки настільки обморозилися й розпухли, що медики не одразу змогли зняти з хлопця куртку та взуття.

Андрій зумів непомітно для працівників пермського аеропорту прокрастися до літака. Крило "боїнга" має так звану гондолу — невелику нішу, куди втягуються шасі під час польоту. Саме там і сховався хлопець.

— Це вам не жарти. Хлопець був усередині крила протягом двох годин на висоті 10 тисяч метрів, — говорить один із лікарів. — Протягом цього часу температура була дуже низькою. А коли при посадці літак випустив шасі, вона впала до -50°С. Навіть за відносно короткий час посадки організм дитини міг не витримати такого холоду. Повірте, працівників "швидкої" майже неможливо здивувати. Андрієві це вдалося.

Хлопець поліз у крило літака, бо посварився з матір"ю через батька-алкоголіка. Жінка захищала чоловіка й виправдовувала його перед сином.

Минулої п"ятниці Андрій сказав матері, що їде в гості до бабусі, в сусіднє село. Але надовго там не затримався. Автостопом доїхав до Пермі, де й прокрався на літак до Москви.

Нині Андрій в одній із московських клінік. На другий день після госпіталізації йому стало краще. Хлопця перевели з реанімації до хірургічного відділення.

Зараз ви читаєте новину «Підліток пролетів 1300 кілометрів у крилі літака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі