четвер, 05 квітня 2007 19:22

Підліток помер від 52 склянок текіли

Минулого тижня у берлінській лікарні помер 16-літній Лукас. Понад місяць хлопець лежав у комі після того, як випив 52 склянки текіли й знепритомнів.

Напився Лукас на вечірці в одному зі столичних барів через парі. Потім разом із друзями пішов гуляти. Під ранок компанія зайшла до бару взяти ще пива. Підлітки помітили, що їх товариш не реагує на запитання, схилився на прилавок і наче засинає. Привести його до тями не змогли, тоді й викликали "швидку".

Випадок Лукаса, однак, не унікальний. У лікарнях кажуть, що непритомних від алкоголю підлітків приймають кожні вихідні.

За минулий рік медики рятували життя 274 людей з ознаками алкогольного отруєння. Їм було від 10 до 20 років.

За кілька днів до смерті Лукаса ледь повернули до життя 15-річну дівчину. У неї в крові було 4,1 проміле алкоголю. Згідно з німецькими медичними нормами, померти можна від 3,5.

Німецькі психологи говорять про нову моду серед молоді — "Kampftrinken", своєрідні конкурси з алкоголем, або "Komatrinken" — випивку аж до сплячки. За допомогою таких розваг хлопці й дівчата доводять свою відважність і шукають нових яскравих вражень.

— Пити до непритомності для них — це як застрибнути в потяг на ходу або влаштовувати автоперегони, — каже голова Німецького об"єднання дитячих психіатрів Майкл Шульте-Маркворт. — Масштаби явища лякають.

Поширенню моди на випивку сприяють бари. Вони часто впроваджують новинку — беруть 10 євро за вхід і дозволяють клієнтам безкоштовно пити, скільки заманеться. За німецьким законом, вживати пиво, шампанське і вино можна з 16 років. Міцні спиртні напої — з 18-ти.

Після смерті Лукаса на сторінках німецьких газет з"явилися заклики змінити правила. Проте уряд відмовився це робити.

Зараз ви читаєте новину «Підліток помер від 52 склянок текіли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі